Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Termékek Menü

Márai Sándor: Föld, föld!...

Akciós ár:
3.990 Ft
2.953 Ft
Kedvezmény: 26%

Márai Sándor: Föld, föld!...

Szerző: Márai Sándor
Elérhetőség: Nincs készleten
CsomagPontra szállítás: 890 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2019. október 28.

Bővebb leírás, tartalom

Márai Sándor egyik főművének, az Egy polgár vallomásainak kapcsán az irodalomtörténet eddig két dologban értett egyet: az 1934-35-ös keltezésű szöveget 1940-ben Márai cenzúrázta, és csonkán jelentette meg, illetőleg a vallomások közvetlen folytatása az 1949-ben lejegyzett Föld,föld!... emlékirat. Az előbbi a gyerekkortól a 30-as évekig követi az „életrajzot”, utóbbi 1944-el indít, és 1948-ig, az emigrációig vezet el.  A kérdéskör betonfalán ágyúgolyóként ütött rést a 2013-ban megjelent Hallgatni akartam című írás, majd ezt követően, fél év múlva a helyreállított Egy polgár vallomásai cenzúrázatlan változatának kiadása, mely szinkronszövegként mindkét változatot megjelenítette.  A torzónak tűnő (valójában az is) Hallgatni akartam azonban sok tekintetben átfedést mutat a Föld, föld!... eredeti, kéziratos fejezeteivel (ismétlések, témák újra kibontása stb.), melyeket Márai eleinte gondosan félretett, majd újra elővett, végül pedig elhagyott az ismertté vált Föld, föld!... lapjai közül. És mindenki úgy vélte, hogy a naplófeljegyzésekben is fel-felbukkanó  Egy polgár III. maga az ismert Föld, Föld!..., pedig nem így van.


 

Márai ugyanis valóban megírta az Egy polgár vallomásai harmadik részét, tette mindezt 1949-ben, Posillipóban, csak ebben a formában soha nem adta ki. E kézirat eredetileg tartalmazza a Hallgatni akartam néven megjelent kötet anyagát, illetőleg az eredeti Föld, föld!... első fejezetét, majd egy ismeretlen második fejezetet, ami  1948-al zárja az élettörténetet. 1970-ben Márai visszatért a kéziratokhoz, kiemelte a papírok közül az első fejezetet, átírta, kihagyta a Hallgatni akartamot és a második fejezetet, majd megtoldotta két újabb fejezettel: ez lett az ismert Föld, föld!... című kötet, miközben a köztes fejezetekről nem tudott senki semmit. Eddig.


 

Szerző(k): Márai SándorKiadó: HelikonKiadás éve: 2014Kötésfajta: keménytáblás védőborítóval Oldalak száma: 484

 

Márai Sándor: Föld, föld!... című könyv most 2.953 Ft kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu-n.

Hasonló könyvek a kategóriában

2.990 Ft 2.213 Ft (2.107 Ft + ÁFA)
Utolsó 1 db raktáron
2.999 Ft 2.219 Ft (2.114 Ft + ÁFA)
Raktáron
3.290 Ft 2.435 Ft (2.319 Ft + ÁFA)
Utolsó 1 db raktáron

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */