Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Könyvek Menü

Magyarország híres villái

Akciós ár:
5.300 Ft
4.187 Ft
Kedvezmény: 21%
Ajánljuk ezen villák múltbeli és jelenkori tulajdonosainak, akik nem kis erőfeszítéssel és költséget ráfordítva megóvták a jövő nemzedékek számára ezeknek az építményeknek az építészeti és esztétikai értékeit, ezáltal pedig a genius loci alapvető elemét.
Szerző: Puhl Antal
Elérhetőség: Nincs készleten
CsomagPontra szállítás: 890 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

A könyv szerzői:

 

Puhl AntalFerkai AndrásMarótzy KatalinMasznyik CsabaSzalai András

 

Ez a kötet Magyarország villa- és reprezentatív lakóház-építészetéről kíván a lehetőségekhez mérten átfogó, és élményszerű képet nyújtani. A közép-kelet-európai régióban a reprezentatív lakóház-építészet nem mindig fejlődhetett természetes körülmények között – ahogyan a kultúra és művészet egyéb területei sem – s nem fejlődött mindig szerencsés csillagzat alatt, ezért aztán a modern villaépítészet bizonyos vonatkozásai egyes korszakokban kevésbé markánsan érvényesülnek a válogatásban, ugyanakkor éppen ez érzékelteti az adott korra jellemző viszonyokat.

 

A sorozat többi kötetéhez hasonlóan a hangsúly itt is a XIX. és a XX. század építészeti emlékein van, és a párhuzamos, illetve a részben közös történelmi múlt miatt nyilvánvalónak tűnhetnek bizonyos hasonlóságok is – a stíluskorszakokban, esetleg közös minták követésében stb. – miközben nyilván a különbségként mutatkozó értékek is számos tanulsággal szolgálhatnak.

 

Puhl Antal - Magyarország híres villái.

 

Szerkesztő: Puhl AntalFotó: Darabos GyörgyBorítóterv: Darabos GyörgyBorító: keménytáblásTerjedelem: 280 oldalKiadás éve: 2013

Magyarország híres villái című könyv most 4.187 Ft-os kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu - Online könyváruház Építészet kategóriájában.

Ezek a könyvek is érdekelhetik

Vélemények

Még nincs vélemény.

Írja meg véleményét!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

/* */