Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Könyvek Menü
0

Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd

Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd Kattintson rá a felnagyításhoz!
Ár:
2.990 Ft
2.243 Ft
Kedvezmény: 25%
Elérhetőség: Rendelhető
Szerző: Kurt Vonnegut

Új fordítással, a Helikon Könyvkiadó "Vonnegut" sorozatában.

 

„A kötelék hátrafelé egy lángoló német város fölé érkezett. A bombázók kinyitották bombatároló rekeszeik ajtaját. Csodálatos mágnesességet bocsátottak ki. A tüzek ettől összezsugorodtak, a gépek henger alakú tartályai pedig szépen összegyűjtötték a tüzeket. A hengerek visszaemelkedtek a repülők gyomrába, és takarosan elrendeződtek rekeszeiken. […]

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A bombázók visszatértek támaszpontjaikra. Az acélhengerek kiszedődtek a rekeszekből, és visszaszállítódtak az Amerikai Egyesült Államokba. Itt az éjt nappallá téve működő gyárakban a hengerek szétszerelődtek. Veszedelmes tartalmuk ásványokra bomlott. Megható volt, hogy a munkát főleg nők végezték. Az ásványok visszaszállítódtak a távoli vidékeken dolgozó szakemberekhez. Nekik kellett gondoskodniuk arról, hogy a veszedelmes anyagok visszabányászódjanak a földbe, ügyesen elrejtőzzenek odalent, hogy többé soha senki ne sérüljön meg általuk.”

 

KURT VONNEGUT  (1922–2007) amerikai regényíró és esszéista, a 20. század egyik legnagyobb hatású alkotója, az amerikai modern irodalom kultikus figurája. Műveivel az ötvenes években mutatkozott be, de az igazi áttörést Az ötös számú vágóhíd (1969) hozta meg számára, sikere azóta is töretlen. Társadalomkritikáján, kíméletlen őszinteségén és szarkasztikus humorán generációk nőttek és nőnek fel a mai napig.

 A fekete humor nagymesterének teljes életműve kerül az olvasók elé a Helikon Kiadó új sorozatában.

 

Szerző(k): Kurt Vonnegut

Kiadó: Helikon

Kiadás éve: 2014

Kötésfajta: keménytáblás védőborítóval 

Oldalak száma: 270

 

Vélemények

Még nincs vélemény.

Írja meg véleményét!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Ezek a könyvek is érdekelhetik