Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
5.990 Ft
4.421 Ft
Kedvezmény: 26%

Paraméterek

ISBN 9786155331152
Kiadó Geopen Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve 2013
Oldalszám 406 oldal

Francia konyha magyar szívvel - Hétköznapi szakácsművészet (Walther Klára)

Akciós ár:
5.990 Ft
4.421 Ft
Kedvezmény: 26%
Szerző: Walther Klára
Cikkszám: 9786155331152
Elérhetőség: Nincs készleten
Várható száll. dát. (ha most készleten van): 2021. július 28.
Szállítási díj: 1.299 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Egy szakácskönyv is elég a polcra!



Egy szakácskönyv, amely jóval több, mint receptek gyűjteménye. A főzés filozófiája tárul fel előttünk könnyen érthető és tanulható formában. Aki ezt a könyvet forgatja, rájön, hogy a konyhaművészet milyen könnyen elsajátítható, hogy a bonyolultság nem más, mint egyszerű folyamatok következetes ismétlése. E könyv ismerete felfedi előttünk a konyhaművészet titkait, mesterfogásait, és persze, ami nem mellékes: finom, rafinált, kifinomult ízeit. 

Klára valamennyi itt tálalt receptjét tucatszor kipróbálta. A bemutatott étkeket a francia konyha legjavából válogatta, saját ízlésére formálta, és ahol szükségesnek tartotta, egy picit magyarosított. Persze csak annyira, mint ahogy egy kis fűszert csippentünk az ételbe. Alkalmazkodva a hazai szokásokhoz és lehetőségekhez. 

A könyv részletesen tárgyalja a konyhai alapműveleteket és alapkészítményeket, beavat a mártások, előételek, köretek, pástétomok és terrinek titkaiba, mesterfogásokat árul el halakról, rákokról és húsokról. Több mint 300 receptjének elkészítését 250 fázisfotó segíti.



A szerző, Walther Klára, francia diplomatafeleségként a világ izgalmas tájait bejárva fejlesztette művészi tökélyre gasztronómiai tudományát. Élelmiszervegyészként, felvértezve precizitással és az alkotóelemek tudományos ismeretével, magyar szívvel és franciás eleganciával vágott neki a főzésnek. Konyháját évtizedek alatt - a hétköznapi - szakácsművészet legmagasabb régióiba emelte, és ezt második hazájában is elismerték. Szakmai tanácsadóként részt vett a Larousse gasztronómiai lexikon magyar kiadásának előkészítésében.

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */