Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Könyvek Menü
0

Fél lábbal a földön (Oliver Sacks)

Fél lábbal a földön (Oliver Sacks) Kattintson rá a felnagyításhoz!
Ár:
2.500 Ft
1.975 Ft
Kedvezmény: 21%
Elérhetőség: Nincs készleten
Szerző: Oliver Sacks
Fél lábbal a földön (Oliver Sacks) című könyv rövid tartalma: Oliver Sacks: Fél lábbal a földön
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Egy középkorú amerikai férfi a norvég hegyekben egy magányos gyalogtúra közben elesik és az egyik lába súlyosan megsérül. Mindenkitől elhagyatottan esélye sincs a menekülésre: a halál karnyújtásnyi közelségbe kerül. Ám az utolsó pillanatban megtalálják, és a közeli kórházban „szakszerű ellátásban” részesítik. Ő azonban sejti, hogy valami mégsincs rendjén. Noha megvan lába, úgy érzi, mintha az nem lenne az övé.A férfi, Oliver Sacks, nemcsak gyakorló ideggyógyász, hanem író is, bizarr neurológiai „ esetek” lejegyzője, aki ezúttal saját könyv­e, sors­könyv­e kényszerű főszereplőjévé, a vele történtek hű krónikásává válik. Egy kivételes intelligenciájú és íráskészségű szakember örökíti meg tehát utolsó(nak vélt) órái megrázó élményét, így az idő és az emlékek különös összesűrűsödését, lába abszurd „elvesztésének”, majd „előkerülésének” megtapasztalását.Sacks páratlan megjelenítő erővel, helyenként mély öniróniával idézi fel a betegszereppel járó kínzó kiszolgáltatottságot, a világérzékelés radikális megváltozása miatti lelki megpróbáltatásokat, s a láb „megtalálásának” eufóriáját. Mivel az átéltek pusztán szakmai magyarázatát nem találja kielégítőnek, irodalmi idézetekkel, filozófiatörténeti kitekintéssel keres párhuzamokat helyzetére, s próbálja értelmezni életének sorsfordító eseményét, mely „egy lélek utazása az alvilágba s onnan vissza: spirituális dráma - neurológiai alapon”.Szerző(k): Oliver Sacks

Kiadó: Park

Kiadás éve: 2006

Kötésfajta: puha fedelű

Oldalak száma: 300

Fordító(k): Széky János


Fél lábbal a földön (Oliver Sacks) című könyv most 1.975 Ft-os kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu - Online könyváruház Pszichológia tudomány kategóriájában.

Vélemények

Még nincs vélemény.

Írja meg véleményét!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kategóriában kapcsolódó könyvek

Ezek a könyvek is érdekelhetik