Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Életrajz, visszaemlékezés

Ezt a kategóriát azért hoztuk létre, hogy itt megtalálj minden olyan könyvet, ami életrajzi mű vagy visszaemlékezés. Mi, emberek kíváncsiak vagyunk arra, hogyan gondolkodnak, hogy élnek vagy éltek emberek. Örömmel kukkantunk bele a másik életébe, azonosulunk az érzéseivel, gondjaival. Ha az a másik ember híres, közéleti személyiség, akkor még inkább szeretnénk tudni a történetét, a titkait.

Tehát keress bátran a kategória könyvei között, és fedezd fel az itt található olvasmányos életrajzokat és visszaemlékezéseket. Ha pedig megtaláltad azt, ami téged érdekel, kattints a további kategóriákra és böngéssz a többi könyv között!

Életrajz, visszaemlékezés a Könyv kategóriában

Szűrés

Borító
Ár szerinti szűrés
Kiadás éve
Kiadó
Szerző szerinti szűrés
Rendezés:

Bár ebben a kategóriában több mint nyolcszáz könyvet találsz, mégsem bontottuk alkategóriákra. Mivel valamennyi ismert személyiségek életútját mutatja be, életükbe enged betekintést, nem láttuk szükségét a további csoportosításnak. 

Ha konkrét személy életrajza érdekel, csak állítsd be a szűrőt, amit a könyvek képei fölött találsz. Válaszd ki a legördülő menüben a könyv címét, a szerző nevét vagy az árkategóriát, és pillanatokon belül megleled, amit keresel.

Milyen életrajzokat és visszaemlékezéseket tartalmaz a kategória?

A kategóriában témakörök szerint nézve politikusok, zenészek, írók, történelmi személyiségek, színészek és más híres vagy hírhedt emberek életrajzaiból szemezgethetsz. Felfedezhetsz ismert emberekkel kapcsolatos visszaemlékezéseket is, családtagjaik, munkatársaik, életrajzírójuk tollából. A könyvek főszereplői között vannak külföldi, tengeren túli hírességek és hazai közéleti személyiségek és most divatos szóval “celebek”, "influenszerek" is. 

A külföldi szereplők közül soha nem csökken a kíváncsiság Diana hercegnővel kapcsolatban. A róla szóló két könyvünk párhuzamba vonható az angol királyi családról és az angol királynőről szóló könyvekkel. Freddie Mercury-ért még ma is rengetegen rajonganak: az életéről több könyv is készült, érdemes rákeresni a nevére a kategóriában. Vagy Audrey Hepburn, a divatikon, aki sok nő példaképe még ma is. John Lennon levelei pedig igazi különcöknek való csemege.

Hazai hírességek közül a hallássérült Weisz Fanni könyve, Törőcsik Mari életrajza vagy Jókai Anna élete képekben mind érdeklődésre tarthat számot. Az irodalomnál maradva Ady Endre, Radnóti Miklós vagy Tamási Áron életrajza mellett megtalálhatók szerelmeik, hitvesük vallomásai is. Ezeket olvasva beleshetünk intim pillanatokba, szerelmes levelezésekbe is.