Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Könyvek Menü

Edith Templeton: A kék óra

Edith Templeton: A kék óra Kattintson rá a felnagyításhoz!

Paraméterek

Kiadó Park
Oldalak száma 276
Borító kemény
Kiadás éve 2009
Fordító Báti Júlia, Sóvágó Katalin
Akciós ár:
3.000 Ft
2.100 Ft
Kedvezmény: 30%
A remekül megszerkesztett, rafinált történetek elbeszélője és hősnője az előkelő és intelligens, sok nyelven beszélő Edith, aki a szerelmet, a szexuális gyönyört keresi, aki önszántából szolgáltatja ki magát a férfiaknak, és meglepő nyíltsággal számol be abszurd vonzalmairól és kitárulkozásairól.
Szerző: Templeton, Edith
Elérhetőség: Nincs készleten
CsomagPontra szállítás: 690 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

"Amit leírtam, szóról szóra megtörtént. Nem választottam szét a valóságot és a fikciót." 

A hatvanas években a The New Yokerben megjelenő novelláinak különös, mazochista világával a romantikától és prüdériától mentes, nagyvilági, olykor kissé életunt és cinikus nőfiguráival Edith Templeton valósággal sokkolta olvasóit. Szerelmi kalandjainak ecsetelése közben hét színes, hiteles, élvezetes korrajzot fest a 20. századról, a harmincas évektől a nyolcvanas évekig, Prágától Bordigheráig, és – életének különböző korszakiban – eleveníti meg egy nem mindennapi nő érzés- és gondolatvilágát.

Edith Templeton 1916-ban született Prágában, egy nagyon jómódú, német ajkú család egyetlen gyermekeként. Gyerekkorát nagyanyja vidéki kastélyában töltötte, középiskolai tanulmányait a prágai francia lycée-ben folytatta. 1938-ban feleségül ment egy angolhoz, és elhagyta szülővárosát. A második világháború alatt Nagy-Britanniában dolgozott az amerikai hadsereg cheltenhami bázisán. 1956-ban követte második férjét, a világhírű kardiológust Indiába. Férje nyugdíjazása után előbb Portugáliába, majd az olasz Riviérára költöztek. Edith Templeton 2006-ban bekövetkezett haláláig Bordigherában élt. Az ötvenes években, angol nyelven kezdte közölni írásait. Néhány regénye, egy novelláskötete és egy útikönyve jelent meg, melyet „sztriptízbedekkerként” tartanak számon. Gordon című „önéletrajzi szenvedélyregényét” Louise Walbrook álnéven publikálta. Munkásságából magyarul a Gordon című kisregény olvasható.

Edith Templeton: A kék óra című könyv most 2.100 Ft-os kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu - Online könyváruház Novella kategóriájában.

Vélemények

Még nincs vélemény.

Írja meg véleményét!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Ezek a könyvek is érdekelhetik

/* */