Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Termékek Menü

Biológia I. molekulák, élőlények, életműködések (harmadik kiadás) (Szerényi Gábor)

Paraméterek

Kiadó Scolar
Kiadás éve 2015
Kötés típusa keménytáblás cérnafűzött
Oldalszám 608
ISBN szám 9789632445687
Akciós ár:
7.450 Ft
5.863 Ft
Kedvezmény: 21%

Biológia I. molekulák, élőlények, életműködések (harmadik kiadás) (Szerényi Gábor)

Szerző: Szerényi Gábor
Elérhetőség: Raktáron
CsomagPontra szállítás: 890 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2019. október 25.
Menny.:db

Bővebb leírás, tartalom

A több évtizedes oktatási tapasztalattal rendelkező magyar szerzők munkája nem címszavak szerint haladó lexikon, hanem fejezetekre tagolt enciklopédia, mely magában foglalja az általános és középiskolai ismeretanyagot, ugyanakkor messze többet tartalmaz, mint a gimnáziumi biológiai tananyag. A szakmai igényességgel, közérthető stílusban megfogalmazott tudnivalók megértését több mint 1500 ábra segíti. A kötetekben való eligazodást a mintegy 5500 címszót tartalmazó tárgymutató könnyíti meg.


A könyv felöleli a biológia legfontosabb elméleti (biokémia, rendszertan, szervezettan, élettan, mikrobiológia, ökológia, genetika, evolúció, etológia) és alkalmazott részterületeit (egészségtan, orvoslás, növénytermesztés, állattenyésztés, környezet- és természetvédelem, védett növények és állatok), közben érinti a megértésükhöz szükséges fizikai és kémiai alapokat. A kötetek felépítése is a szaktudomány szerkezetét tükrözi: az atomok, a molekulák alapjáról indulva jut el a bioszféráig, a legmagasabb szerveződésű biológiai szintig. A témaköröket gazdag tudománytörténeti áttekintés vezeti be.

Hasznos segédeszköze lehet minden biológiatanárnak, az érdeklődő általános iskolai tanulóknak és főleg a középiskolás diákoknak. Különösen ajánlható az emelt szintű érettségi vizsgára készülő és egyetemen továbbtanulni szándékozó középiskolásoknak, valamint eredményesen használhatják az egyetemi hallgatók is.

„Előszó a harmadik kiadáshoz2002-ben jelent meg először a Biológia I–II., majd 2009-ben a második, változatlan kiadása, amely 2014-re teljesen elfogyott. Tizenhárom év nagy idő, főképpen akkor, ha a leggyorsabban fejlődő természettudomány, a biológia legújabb eredményeit próbáljuk meg nyomon követni. Ami az elvárás oldalát illeti, ez alatt az idő alatt új Nemzeti Alaptanterv és új érettségi követelményrendszer született. A biológia oldaláról nézve pedig olyan új tudományos eredmények soksága, amelyek akár a mindennapjainkra is hatással lehetnek. Elég, ha csak a Humán Genom Programra vagy az őssejtkutatás terápiás lehetőségeire gondolunk. De megváltozott ez alatt az idő alatt a hazai védett növény- és állatfajok listája, és törvényes oltalom alá került mintegy kéttucat gombánk. Kaptunk visszajelzéseket olvasóinktól is, köszönet érte.


Mindezek figyelembevételével időszerűnek tartottuk a kötetek átdolgozását. Valamennyi újdonság sajnos nem kerülhetett be, már csak a terjedelem adta lehetőségek miatt sem. Azonban változatlanul azt a célt tűztük magunk elé, hogy a biológiaérettségire és az egyetemi tanulmányokra készülő diákok megtaláljanak bennük mindent, és az érdeklődő olvasó is tájékozódhasson belőlük az elméleti és az alkalmazott biológia összes területéről.”


Az I. kötet fejezetei

– Bevezetés a biológiába

– A sejtek felépítése és működése

– Az élővilág áttekintése

– A vírusok világa

– Az egysejtűek világa

– A növények világa

– A gombák világa

– Az állatok világa  


A II. kötet fejezetei

– Az ember világa

– Az élőlény és környezete

– Öröklés és változékonyság

– Az élővilág fejlődése

– A viselkedés biológiája


Fazekas György – Szerényi Gábor: Biológia 1. kötet - Molekulák, élőlények, életműködések (Harmadik, javított kiadás)

 

Biológia I. molekulák, élőlények, életműködések (harmadik kiadás) (Szerényi Gábor) című könyv most 5.863 Ft kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu-n.

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */