Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
3.790 Ft
2.797 Ft
Kedvezmény: 26%

Paraméterek

ISBN 9789634052265
Kiadó Európa Könyvkiadó
Kiadás éve 2015
Oldalszám 496 oldal

Bárnovellák + Fakciók (Vámos Miklós)

Akciós ár:
3.790 Ft
2.797 Ft
Kedvezmény: 26%

Választható szállítási módok:

  • személyes átvétel irodánkban, 1-2 munkanapon belül átveheti
  • házhoz-, csomagpontokra szállítás futárszolgálatokkal 2-3 munkanap
Szerző: Vámos Miklós
Cikkszám: 9789634052265
Elérhetőség: Nincs készleten
Várható szállítás (ha most megrendelhető): 2020. december 08.
Szállítási díj: 1.299 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

"TÖRTÉNETMESÉLÉS az én foglalkozásom, kedves barátaim, ez most már bátran kijelenthető. I AM STORY. Nem véletlen, hogy a pályámat novellistaként kezdtem, s hiába kaptak a regényeim fényesebb reflektorfényt (jelzem, azokban is ezt teszem, csak nagyobb nekifutással és léptékkel), máig is az maradtam. Novellista. És, ugye, szépreményű.Az ún. életműsorozatomban néhány éve megjelent a Majdnem összes, mely voltaképp egy válogatott novelláskötet akart lenni. A cím inkább vicces, mint pontos: az e műfajban írott munkáimnak nagyjából a fele fért bele. A maradék 50%-nak a felét szerintem nem érdemes újrapublikálni. A másik fél került ebbe a kötetbe. Egyrészt igazán régiek, amelyek bár címmel jelentek meg, 1998-ban. Másrészt igazán újak, amelyeket fakció alcímmel írtam a legutóbbi években. A faction újabban az angolszász tájakon használatos kategória, az olyan szövegeket nevezik így, melyek fiction és non fiction - szépirodalom és tényirodalom - határmezsgyéjén mozognak.

Tehát: bárnovellák + Fakciók. (A kis- és nagybetűhasználat szándékos.) Szűk negyedszázad választja el őket egymástól. Megfigyelhető, fejlődött-e a szerző ezalatt. Ha igen, hogyan? honnan? hová?"Talán illendő volna, ha ezek után nem írnék több novellát, s ez a kötet záróköve lehetne a műfajnak az én (mostani) életemben. Erre azonban nem tennék ígéretet, bármennyire szeretem a záró- és kezdőköveket.

(a Szerző)Az életműsorozatban eddig megjelent:

Félnóta (regény) Tiszta tűz (páros novellák és kisregények) Kedves kollégák 1-2. (beszélgetések írókkal) A csillagok világa (regény) Apák könyve (regény) Zenga zének (regény) Anya csak egy van (regény) Szitakötő (regény) Húrok (gitár és teniszütő) Majdnem összes (válogatott novellák) A New York-Budapest metró (regény) Sánta kutya (regény) Ének évada (három kisregény)

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló könyvek a kategóriában

/* */