Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Könyvek Menü

Acélsodrony trilógia 60-70-80 (Aczél Endre)

Akciós ár:
12.900 Ft
10.191 Ft
Kedvezmény: 21%
Aczél Endre Acélsodrony-trilógiájának (Hatvanas évek, Hetvenes évek és Nyolcvanas évek) dobozos kiadása.
Szerző: Aczél Endre
Elérhetőség: Nincs készleten
CsomagPontra szállítás: Ingyenes
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Hatvanas évek


Az 1960-as, 70-es és 80-as évekről szóló sorozat első darabja mesél, magyaráz és - remélem - szórakoztat is. Előbukkannak a kor Magyarországának politikai eseményei és szereplői; a nagyvilágé nemkülönben. Találkozni lehet mindazokkal a művészekkel, alkotásokkal, tudósokkal - a szellem világának nagyjaival -, akik egy egész nemzedék világlátását formálták. De nem marad ki a sport sem, ugyanilyen metszetben.


A mozaikszerűen összeálló kép sokakban, akik maguk is megélték azokat az időket, nosztalgikus érzéseket ébreszthet, a fiatalabbak érdeklődését pedig felkeltheti egy olyan korszak iránt, melyről alighanem keveset vagy szinte semmit sem tudnak. Mert az, hogy közben lezajlott egy rendszerváltozás, nem ok, még kevésbé "gyógyír a feledésre" (Katajev).


Hetvenes évek


A második kötetben nemcsak a kezdő évszámok változnak 6-osról 7-esre, de minden közelebb van már hozzánk. Szerzőként a hetvenes évek krónikájának megírásakor több bizsergést éreztem, mint az előző kötetnél. Innen valamiképp minden szólongat, ahogyan, felteszem, generációm más tagjait is. Ezzel a gondolattal ajánlom az Acélsodrony a 70-es évek című könyvemet azoknak, akik túljutottak már a hatvanas éveken, és most nem csupán a folytatásra, de testközelibb élményekre is vágynak.


Nyolcvanas évek


Ebben a kötetében minden benne van, amit szerintem a múlt század nyolcvanas éveiről tudni érdemes. Vagy tudni kell. Vagy tudni kellene.


Magyarország és a világ jó negyedszázaddal ezelőtt is élt, lélegzett, alkotott. Ennek beszédes bizonyítéka ez a több mint 180 fotóval illusztrált, színes és eleven stílusban megírt kötet: a nyolcvanas évek története.

Sorozatcím: Acélsodrony


Alcím: Acélsodrony-trilógia


Szerző(k): Aczél Endre


Kiadó: Park


Kiadás éve: 2012


Kötésfajta: 3 keménytáblás könyv dobozban


Oldalak száma: összesen 1550


Illusztrációk: fekete-fehér és színes fotók


Acélsodrony trilógia 60-70-80 (Aczél Endre) című könyv most 10.191 Ft-os kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu - Online könyváruház Történettudomány kategóriájában.

Vélemények

Még nincs vélemény.

Írja meg véleményét!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Ezek a könyvek is érdekelhetik

/* */