Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Könyvek Menü
0

A magyarországi zsidóság képes története

A magyarországi zsidóság képes története Kattintson rá a felnagyításhoz!
Ár:
12.000 Ft
9.480 Ft
Kedvezmény: 21%
Elérhetőség: Nincs készleten
Szerző: Jalsovszky - Tomsics - Toronyi

Menórával díszített, derékban kettétört sírkő a 3. századból - csodálkozó, fejét vakaró szemüveges kisfiú a Teleki téri lakászsinagógában. Nyitó és zárókép.

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!

Leírás és Paraméterek

A kettő között: Árpádházi királyok héber betűjegyes ezüstdénárjai, törökkori zsidó temetőben talált, mazal tov feliratú menyasszonyi aranygyűrű, a zsidók egyenjogúságát kimondó 1849. IX. törvénycikk, herendi porcelán szédertál, a Párisi Nagy Áruház, "tudósasztal" a Centrál kávéházban, a Borsszem Jankó karikatúrái, szecessziós épületek sora, plakátok, az Auschwitz-album lapjai, a Zsidó Nyári Fesztivál. 

A Vince Kiadó egyedülálló vállalkozása ez a fotókkal, dokumentumokkal gazdagon illusztrált kötet, mely a magyarországi zsidóság sok évszázados történetét - a családi életet, a hitéletet, a kivételes személyiségeket és egyéni-közösségi tragédiáit - minden eddiginél teljesebben mutatja be a kezdetektől napjainkig.  

A mintegy 550 fénykép (közülük több most kerül első ízben a közönség elé) és a történelmileg hiteles szövegek meggyőzően dokumentálják azt a szerepet, amellyel a zsidó közösségek és tagjaik hozzájárultak Magyarország anyagi gyarapításához, kulturális-szellemi-tudományos értékeinek gazdagításához.

Jalsovszky Katalin, Tomsics Emőke és Toronyi Zsuzsanna hiánypótló kötete.

Kiadó Vince
Kiadás éve 2014
Kötésfajta Keménytáblás védőborítóval
Oldalak száma 376
Illusztráció Színes és fekete-fehér képek
Nyelv Magyar

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2016. 03. 07.
Kedves Rados Virág és Klötzl András! Azért nem reagáltam eddig, mert a könyvet születésnapi ajándékként adtam a feleségemnek, emiatt csak tegnap bontottuk ki. Valóban gyönyörű és tartalmas! Külön köszönöm a kedves képeslapot és a bónusz Sherlock Holmes történetet!
Üdvözlettel:
Vadász Márton

Írja meg véleményét!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Ezek a könyvek is érdekelhetik